Alí Ba Brass

 

Alibabrass és una brass band integrada per 15 músics, professionals i estudiants, sota la direcció de Sergi Rovira, que pretén contribuir a difondre el gust per la música de carrer entre intèrprets i públic.

La Brass Band és una banda de metall i precussió, influenciada fonamentalment per l’estil Second Line, de la música de carrer i tradicional de New Orleans. Aquest estil  neix d’una barreja entre música militar i ritmes africans per acompanyar celebracions socials, especialment funerals, on era tradició organitzar una desfilada a la qual al davant hi anava el difunt i la família i una banda de jazz  (la banda titular o “first line”), darrera la qual hi anaven altres coneguts no familiars i un altre grup de músics espontanis, la Second Line en format brass band. D’anada s’interpretaven marxes fúnebres, de tornada el to canviava a una música molt més divertida per fer un comiat més animat al difunt. Les brass bands han animat tot tipus de celebracions populars als carrers de New Orleans, evolucionant amb influències de diferents estils i arribant fins els nostres dies, on prenen el protagonisme als carrers omplint tots els racons del ritme del sud el dia de MardiGrass.

El format preferit per Alibabrass és el de Marching Band, integrant la música dins les més diverses celebracions en espais oberts. Amb l’esperit de divertir-se i de divertir,  atreu l’atenció del seu públic amb temes de ritme americà, peculiar i atractiu que donen peu a la improvisació lliure a càrrec dels grans instrumentistes que integren la banda de música.

El repertori de la brass band

El repertori està compost per temes fàcils de reconèixer pel públic, amb diferents nivells de pressió rítmica, del més accelerat que gairebé obliga el públic a moure el peu qual acte reflex, fins al més trist i lent, passant pel funky dels 80.

Els integrants de la brass band

La formació bàsica està integrada per la base  rítmica de tuba, caixa i bombo, a la que s’afegeix trombó, trompeta, saxo alto i saxo tenor i un speaker, que presenta i anima al públic.

Vols més informació sobre Alibabrass? Necessites un pressupost? Vols contactar amb nosaltres?: envia’ns un correu

La banda, els musics, preparats, escalfant motors abns de recòrrer els carres del poble
La banda, els musics, preparats, escalfant motors